Pīrādziņi ar kūpinātu gaļu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Pīrādziņi ar kūpinātu gaļu

Sastāvdaļas

  • Rauga mīkla
     800 g
  • Milti
      Mīklas izrullēšanai pēc vajadzības
  • Ola
     1 gabali
  • Sīpols
     1 gabali
  • Kūpināts cūkgaļas speķis
     350 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardie speķa pīrādziņi ir neatņemama sastāvdaļa jebkura latvieša svētkos. Šie pīrādziņi, gluži kā omītes gatavoti, pazudīs no galda vienā acu mirklī. Lai ietaupītu laiku, iesakām iegādāties jau gatavu Mani Gardumi mīklu no Rimi.

Sagriez sīpolu un gaļu mazos kuiciņos un nedaudz uz pannas apcep, pievienojot sāli. Liec traukā un atdzesē.

Izrullē mīklu, izmanto miltus, lai mīkla nepieliptu pie virsmas.
Izmantojot apaļu krūzi vai glāzi, izspied no mīklas aplīšus.
Mīklas aplītim pa vidu liec vienu kaudzīti gaļas, vienu pusi samitrini ar ūdeni un aizloki mīklu cieši kopā, izveidojot pīrāga formu.
Pīrādziņus liec uz ietaukotas vai ar cepamo papīru apklātās cepampannas. Raudzē 30 minūtes.
Apsmērē pīrādziņus ar sakultu olu. Sakultajai olai var piekult klāt vēl 1-2 ēdamk. ūdens, tā pīrāgiem varēs uzziest plānāku kārtu.
Cep 190 grādos 12-16 minūtes, atkarīgs no pīrāgu lieluma. Baudi siltus vai aukstus!

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ābolu pīrāgs ar pīnēm

1h 30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes