Plātsmaize ar melnajām olīvām un saulē kaltētiem tomātiem

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Plātsmaize ar melnajām olīvām un saulē kaltētiem tomātiem
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Kārtainā bezrauga mīkla
     500 g
  • Biezpiens
     500 g
  • Olas
     3 gab.
  • Ķiploki
     5 daiva (-s)
  • Pētersīļi
      1 buntīte
  • Melnās olīvas bez kauliņiem
     200 g
  • Saulē kaltēti tomāti ar sieru
     235 g
  • Vidusjūras garšvielu maisījums
     1 tējk.
  • Piecu piparu maisījums
     0.5 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Atlaidini mīklu uz 15 minūtēm un tad ieklāj un izlīdzini, savienojot vīles, cepamajā pannā – 25 cm x 25 cm, izveidojot 3 cm augstu maliņu.

Ievieto krāsnī uz 10 minūtēm.

Izņem no krāsns.

Bļodā liec biezpienu, olas, pētersīļus, garšvielu maisījumu, piparus un sāli. 

Izspied ķiplokus, izmantojot ķiploku spiedi, un kārtīgi samaisi.

Maisījumu uzklāj uz mīklas.

Olīvas pārgriez uz pusēm un izkaisi pa biezpiena masu. 

Saulē kaltētos tomātus sagriez mazākos gabaliņos un arī izkaisi pa masu.

Liec krāsnī un cep 20 minūtes. 

Servē siltu vai istabas temperatūrā.

Saistītās receptes

Pupiņu čili

20min • Viegli

Tako pīrāgs ar mini tomātiem

45min • Vidēji grūti