Plātsmaize ar melnajām olīvām un saulē kaltētiem tomātiem

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Plātsmaize ar melnajām olīvām un saulē kaltētiem tomātiem
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Kārtainā bezrauga mīkla
     500 g
  • Biezpiens
     500 g
  • Olas
     3 gab.
  • Ķiploki
     5 daiva (-s)
  • Pētersīļi
      1 buntīte
  • Melnās olīvas bez kauliņiem
     200 g
  • Saulē kaltēti tomāti ar sieru
     235 g
  • Vidusjūras garšvielu maisījums
     1 Tējkarotes
  • Piecu piparu maisījums
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Atlaidini mīklu uz 15 minūtēm un tad ieklāj un izlīdzini, savienojot vīles, cepamajā pannā – 25 cm x 25 cm, izveidojot 3 cm augstu maliņu.

Ievieto krāsnī uz 10 minūtēm.

Izņem no krāsns.

Bļodā liec biezpienu, olas, pētersīļus, garšvielu maisījumu, piparus un sāli. 

Izspied ķiplokus, izmantojot ķiploku spiedi, un kārtīgi samaisi.

Maisījumu uzklāj uz mīklas.

Olīvas pārgriez uz pusēm un izkaisi pa biezpiena masu. 

Saulē kaltētos tomātus sagriez mazākos gabaliņos un arī izkaisi pa masu.

Liec krāsnī un cep 20 minūtes. 

Servē siltu vai istabas temperatūrā.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Dārzeņu iesmiņi ar tofu

12h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes