Plaucēta ola ar jūraszālēm un kaviāru

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Plaucēta ola ar jūraszālēm un kaviāru
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Foreles kaviārs
     80 g
  • Ola
     1 gab.
  • Baltvīna etiķis
     20 g
  • Jūraszāles ar vasabi
      4 gab.
  • Svaigais siers
     75 g
  • Citrona sula
     0.3 gab.
  • Mārrutki
     30 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Jūraszāles ar šķērēm sagriez četrās daļās.
Mērču pannā vai lēzenā katlā liec sāli un etiķi, sakarsē līdz 80 grādiem, tad ievirpini ūdeni un iesit vistas olu, ar putu karoti olas baltumu pievieno dzeltenumam un vāri 3–4 minūtes.
Ar putu karoti izcel olu no ūdens un liec notecēties uz sieta.
Mārrutkus sajauc ar citronu sulu un krēmsieru, labi sakuļot.
Kārto uz šķīvja jūraszāles, mārrutku krēmsieru, virsū plaucēto olu un sarkano foreļu kaviāru.
Brīnišķīgs brokastu ēdiens, kas labi sader ar dzirkstošu vīnu un tam sekojošo brīvdienu!

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mencas kebaba iesmiņi

25min • Viegli

Šašlika pasta

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.