Plucināta liellopa gaļa

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h 50min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Liellopa šķinķis
     500 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Selerijas sakne
     1/4 gab.
  • Ķiploka daiviņas
     6 gab.
  • BBQ mērce
     200 ml
  • Liellopa buljons
     300 ml
  • Eļļa
     cepšanai

Pasniegšanai

  • Pitas maizītes
     4 gab.
  • Mazas bietes (vārītas vai ceptas)
     4 gab.
  • Jaukto lapu salāti
     2 sauja
  • Vārītas olas
     4 gab.
  • Ķiploku mērce
     4 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Čuguna katlā eļļā no visām pusēm apcep liellopa šķiņķi. 

Apdedzini burkānu un selerijas sakni, pievieno gaļai. 

Pielej BBQ mērci un pasautē tajā. 

Pievieno buljonu, uzliec katlam vāku un sautē gaļu turpat uz plīts, samazinot temperatūru uz pusi, vai 160 grādu temperatūrā, cepeškrāsnī 110 minūtes.
 

Kad gaļa būs gatava, to viegli varēs saplucināt atlikušajā buljonā un pasniegt pitas maizē ar salātiem, olu, ķiploku mērci un bietēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!