Pokijs ar tunci

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Pokijs ar tunci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Suši rīsi
     600 g
  • Rīsu etiķis
     1 ēdamk.
  • Svaigs tuncis
     220 g
  • Olīveļļa
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Cukurzirnīši
      6 gab.
  • Zilā kāposta lapas
     2 gab.
  • Paprika mini
     2 gabali
  • Redīsi
     3 gabali
  • Sēklu maisījums
     2 tējk.
  • Citrons
     8 šķēlīte (-s)
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Ponzu mērce
     80 ml
  • Sezama sēklas (grauzdētas)
     2 tējk.
  • Citrona šķēlītes
      pēc izvēles

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novārītos rīsus sajauc ar rīsu etiķi un liec bļodiņās. 

Virsū kārto strēmelītēs sagrieztus dārzeņus. 

Tunci ierīvē ar eļļu un uz sakarsētas pannas apsvilini 30–50 sekundes no katras puses. 

Sagriez plānās strēmelēs un kārto traukos. 

Pokijiem pievieno sēklu maisījumu. 

Pirms pasniegšanas sajauc ponzu mērci ar sezamu un pārlej pokijiem.

Saistītās receptes

Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Svaigas garneles à la Istaba

20min • Vidēji grūti