Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Suši rīsi600 g
-
Rīsu etiķis1 Ēdamkarote
-
Svaigs tuncis220 g
-
Olīveļļa1 Tējkarotes
-
Sālspēc garšas
-
Cukurzirnīši6 gab.
-
Zilā kāposta lapas2 gab.
-
Paprika mini2 gabali
-
Redīsi3 gabali
-
Sēklu maisījums2 Tējkarotes
-
Citrons8 šķēlīte (-s)
-
Melnie piparipēc garšas
Pasniegšanai
-
Ponzu mērce80 ml
-
Sezama sēklas (grauzdētas)2 Tējkarotes
-
Citrona šķēlītespēc izvēles
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Novārītos rīsus sajauc ar rīsu etiķi un liec bļodiņās.
Virsū kārto strēmelītēs sagrieztus dārzeņus.
Tunci ierīvē ar eļļu un uz sakarsētas pannas apsvilini 30–50 sekundes no katras puses.
Sagriez plānās strēmelēs un kārto traukos.
Pokijiem pievieno sēklu maisījumu.
Pirms pasniegšanas sajauc ponzu mērci ar sezamu un pārlej pokijiem.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Marinējumi
Pīrāgi
Smūtiji
Boles
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Lieto ar mēru
Mājās gatavota maize