Pomelo - garneļu salāti

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Pomelo - garneļu  salāti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Pomelo
     1 gab.
  • Garneles
     400 g
  • Žāvētas nesaldinātas kokosriekstu skaidiņas
     2 ēdamk.
  • Kokosriekstu piens
     125 ml
  • Žāvētas sarkanās čili pārslas
      pēc garšas
  • Šalotes sīpoli
     1.5 gab.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     2 ēdamk.
  • Grauzdēti drupināti zemesrieksti
     85 g
  • Svaiga laima sula
      pēc garšas
  • Zivju mērce
     1 tējk.
  • Koriandra lapas
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē pannu, ielej eļļu un pievieno sakapātus šalotes sīpolus, ķiplokus un čili pārslas. Apcep uz vidējas uguns.

Pannā pievieno kokosriekstu pienu, samaisi un mazliet pasautē. Kad kokosriekstu piens ir uzkarsis, ņem nost no plīts.
Kamēr kokosriekstu piens atdziest, uz lēnas uguns apbrūnini kokosriekstu skaidiņas - vēlams neatiet no pannas, jo tās ātri apbrūninās. Pēcāk skaidiņas liec atdzesēties.
Attīri un apcep garneles, un noliec tās malā.
Nomizo pomelo, salauz to mazos gabaliņos un liec lielā bļodā.
Klāt pomelo pievieno garneles, kokosrieksta piena masu, ceptas kokosriekstu pārslas, svaigi apgrauzdētus zemesriekstus un koriandra lapas. Turpat bļodā pievieno zivju mērci un laima sulu. Visu maigi sajauc kopā ar karoti vai rokām.
Pasniedz ar grauzdētiem zemesriekstiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tītara burgers

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes