Porchetta (cūkas pavēderes cepetis)

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Porchetta (cūkas pavēderes cepetis)
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Piens
     250 ml
  • Ķiploks
     4 gabali
  • Lauru lapas
      4 gab.
  • Liesa cūkas pavēdere
     1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Olīvu izspaidu eļļa
      cepšanai
  • Virtuves diegs
     

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bez šī itāļu virtuvē neizikt!

Katliņā ielej pienu, pievieno ķiploka galviņas (ar visu mizu) un lauru lapas un karsē uz vidējas liesmas 20 minūtes.

Pēc tam uzmanīgi izņem ķiploka galviņas un izspied no miziņām ķiploka daiviņas. Piens un lauru lapas vairs nebūs nepieciešami.

Ķiplokus sablenderē vai saspaidi putriņā.

Uz darba virsmas izklāj cūkas pavēderi ar ādas daļu uz leju. Ar asu filejas nazi iegriez gaļas liesumā smalkus rombiņus.

Tad uzber gaļai sāli un piparus pēc garšas, apsmērē ar olīveļļu un ierīvē ar ķiploku biezeni.

Aptin gaļu spirālveidā ar virtuves diegu.

Ietin pārtikas plēvē vai liec noslēgtā traukā un ievieto ledusskapī uz diennakti.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Izņem gaļu no ledusskapja un liec krāsnī cepties uz apmēram 1 h un 30 minūtēm*, līdz veidojas skaista zeltaina garoziņa.

Kad cepetis gatavs, izņem no krāsns un pasniedz, sagriežot šķēlēs.

* Cepšanas laiks atkarīgs no tā, cik trekna būs gaļa – jo gaļa liesāka, jo tā ātrāk būs gatava.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīts kāposts

2h • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sīpolu tarte

20min • Vidēji grūti