Porchetta (cūkas pavēderes cepetis)

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Porchetta (cūkas pavēderes cepetis)
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Piens
     250 ml
  • Ķiploks
     4 gabali
  • Lauru lapas
      4 gab.
  • Liesa cūkas pavēdere
     1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Olīvu izspaidu eļļa
      cepšanai
  • Virtuves diegs
     

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Bez šī itāļu virtuvē neizikt!

Katliņā ielej pienu, pievieno ķiploka galviņas (ar visu mizu) un lauru lapas un karsē uz vidējas liesmas 20 minūtes.

Pēc tam uzmanīgi izņem ķiploka galviņas un izspied no miziņām ķiploka daiviņas. Piens un lauru lapas vairs nebūs nepieciešami.

Ķiplokus sablenderē vai saspaidi putriņā.

Uz darba virsmas izklāj cūkas pavēderi ar ādas daļu uz leju. Ar asu filejas nazi iegriez gaļas liesumā smalkus rombiņus.

Tad uzber gaļai sāli un piparus pēc garšas, apsmērē ar olīveļļu un ierīvē ar ķiploku biezeni.

Aptin gaļu spirālveidā ar virtuves diegu.

Ietin pārtikas plēvē vai liec noslēgtā traukā un ievieto ledusskapī uz diennakti.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Izņem gaļu no ledusskapja un liec krāsnī cepties uz apmēram 1 h un 30 minūtēm*, līdz veidojas skaista zeltaina garoziņa.

Kad cepetis gatavs, izņem no krāsns un pasniedz, sagriežot šķēlēs.

* Cepšanas laiks atkarīgs no tā, cik trekna būs gaļa – jo gaļa liesāka, jo tā ātrāk būs gatava.

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli

Hotdogi

25min • Viegli

3 marinādes gaļai

2h • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).