Remdeni sēklu un graudaugu salāti ar dārzeņiem, vistas šķiņķīšiem un jogurtu

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Remdeni sēklu un graudaugu salāti ar dārzeņiem, vistas šķiņķīšiem un jogurtu

Sastāvdaļas

Vista

  • Atkauloti vistas šķiņķīši
     600 g
  • Rapšu eļļa
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Graudaugu salāti

  • Sarkanās kvinojas maisījums
     500 g
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Tomāti
     2 gab.
  • Sarkanā paprika
     1 gab.
  • Ziedkāposts
     0.5 gab.
  • Zirņu dīgsti
     100 g

Pasniegšanai

  • Koriandrs
      pēc garšas
  • Citrons
     1 gab.
  • Bezpiedevu jogurts
     200 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Salātu papildināšana ar sēklām un graudaugiem ir gudrs veids, kā maksimāli palielināt to sātīgumu un uzturvērtību. Maltīti papildiniet ar krāsnī ceptiem vistas šķiņķīšiem, dārzeņiem un krēmīgu jogurtu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225°C temperatūrai.
Vista: Vistu liek cepamtraukā, ieziež ar eļļu, apkaisa ar sāli un pipariem. Cep cepeškrāsns vidū, līdz iekšējā temperatūra ir 72°C (apmēram 15 minūtes).
Graudaugu salāti: Kvinojas maisījumu novāra, sekojot norādēm uz iepakojuma.
Nomizo un sakapā sīpolu. Tomātus sagriež kubiņos. Papriku pārgriež, izņem sēklas un sagriež gabaliņos. Ziedkāpostu sagriež mazās rozetēs un zirņu dīgstus – 3 daļās.
Dārzeņus sajauc ar kvinoju un pievieno sāli un piparus.
Servēšanai: Koriandru rupji sakapā vai sagriež. Citronu sagriež daiviņās.
Vistu pasniedz ar graudaugu salātiem, jogurtu un citrona daiviņām. Apkaisa ar koriandru.

Saistītās receptes

Meloņu un vistas salāti

20min • Vidēji grūti

Suši kūka

3h • Vidēji grūti

Tabulē salāti (Tabbouleh) 

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes