Risoto ar dārzeņiem
-
Gatavošana 35min
-
Vidēji grūti

Sastāvdaļas
-
Rīsi Arborio250 g
-
Buljons500 ml
-
Vīns Pinot Grigio100 ml
-
Olīveļļa30 ml
-
Cukīni0.5 gab.
-
Tumšie šampinjoni4 gabali
-
Neliels burkāns1 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Šalotes sīpols1 gab.
-
Brokoļi Bellaverde6 gab.
-
Saldēti zaļie zirnīši1 sauja (-s)
-
Sviests50 g
-
Smalki rīvēts Grana Padano cietais siers20 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Risoto ar dārzeņiem
Pannā sakarsē eļļu un liec apcepties sīpolus ar burkāniem.
Pievieno sēnes un ķiplokus.
Pieliec rīsus un maisot lej klāt siltu buljonu, tik daudz, lai tas tikai nedaudz pārsegtu rīsus.
Pievieno pārējos dārzeņus un pielej vīnu.
Tā maisot, ik pa reizei pievieno buljonu un atkal notvaicē.
Buljons ir jāpievieno tik ilgi, kamēr rīsi ir gatavi, aldente konsistencē.
Tas parasti notiek 20 minūšu laikā, bet noteikti paskaties uz iepakojuma, jo katram ražotājam gatavošanas laiks var atšķirties.
Kad rīsi izvārījušies, pievieno sviestu un cieto sieru.
Samaisi, tādejādi risoto kļūs krēmīgs.
Risoto jāpasniedz, kamēr silts.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.