Sastāvdaļas
-
Rīsi Selection by Rimi Arborio250 g
-
Vistas vai sēņu buljons (pēc izvēles)500 ml
-
Sauss baltvīns80 ml
-
Plāni sagrieztas sēnes (pēc izvēles)250 g
-
Šalotes sīpols (sagriezts smalkos kubiņos)1 gab.
-
Sviests3 ēdamk.
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Siers Grana Padano (sarīvēts)50 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Risotto ar sēnēm
Pannā sautē šalotes sīpolu ar sēnēm olīveļļā ar 1,5 ēd. k. sviesta.
Pieber rīsus un maisot pielej baltvīnu.
Kad vīns reducējies (iztvaikojis), pielej buljonu.
Buljonam jābūt siltam un to lej tikai tik daudz, lai pārklāj rīsus.
Rīsus nepārtraukti maisa un ik pa laikam pievieno buljonu.
Kad rīsi jau ir kļuvuši aldente, rīsiem pievieno atlikušo sviestu ar rīvēto sieru.
Maisot ņem nost no karstuma.
Šajā mirklī rīsi kļūst krēmīgi un tie ir uzreiz jāpasniedz, lai nezaudētu krēmīgo konsistenci.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.