Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Rīsu nūdeles250 g
-
Burkāns1 gab.
-
Sarkanā paprika1 gab.
-
Sarkanais sīpols1 gab.
-
Sēnes (pēc izvēles)100 g
-
Sīpolloki4 kāti
-
Kindza1 sauja (-s)
-
Vīnogu kauliņu eļļa50 ml
-
Tofu sojas siers150 g
-
Lobīti, grauzdēti zemesrieksti (bez sāls)2 sauja (-s)
Mērce
-
Tamarinda pasta2 ēdamk.
-
Ponzu mērce4 ēdamk.
-
Kūpināta šriračas mērce2 ēdamk.
-
Kļavu sīrups2 ēdamk.
-
Ķiploku pulveris1 tējk.
-
Laima sula1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rīsu nūdeles ar tamarinda mērci
Nūdeles aplej ar verdošu ūdeni un ļauj uzbriest vismaz 3 minūtes.
Sagatavo mērci savienojot visas sastāvdaļas.
Sagriez saknes strēmelēs. Tofu sieru sagriez kubos.
Karsē pannu un eļļā pirmo cep tofu. Pirms cepšanas nosusini to, ļai tas sauss.
Pievieno saknes, sautē.
Pievieno mērci, uzvāri to.
Liec nūdeles un iecilā mērcē.
Pievienojot nūdeles, nemaisi, jo tās var salūst - ar vieglām kustībām iecilā mērcē.