Rīsu plovs ar godži ogām

  • Gatavošana 1h 10min
  • Viegli
Rīsu plovs ar godži ogām
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Basmati rīsi
     500 g
  • Cūkgaļa (šķiņķa vai kakla karbonāde)
     300 g
  • Sīpoli
     2 gabali
  • Ķiploks (mizots)
     5 daiva (-s)
  • Ķiploks (nemizots)
     5 daiva (-s)
  • Burkāns
     2 gabali
  • Malta paprika
     5 g
  • Kumīns
     5 g
  • Koriandrs
     5 g
  • Tomātu pasta
     50 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Eļļa
      fritēšanai un cepšanai
  • Godži ogas
     50 g
  • Rozīnes
     50 g
  • Turku zirņi
     200 g
  • Pētersīlis
     1 bunte (-s)
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu sagriez palielos kubos, tad liec karstā eļļā fritēties.

Sīpolus un burkānus nomizo, sagriez lielākos gabalos.

Rīsus noskalo, atstāj ūdenī uzbriest uz 5 minūtēm.

Tīrā katlā nelielā daudzumā eļļas nofritē garšvielas, tad pievieno sīpolus, ķiplokus un burkānus.

Pievieno tomātu pastu, apcep un apmaisi.

Tad liec klāt rīsus un 1L ūdens, apmaisa.

Pievieno klāt vēl rozīnes, konservētus turku zirņus un godži ogas.

Visu sautē zem vāka, līdz gatavs ( aptuveni 30 minūtes ).

Pasniedz karstu ar aukstu skābo krējumu un kapātu pētersīli.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas kebabs uz grila

20min • Vidēji grūti