Rīsu plovs

  • Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti
Rīsu plovs
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Basmati vai tvaicēti rīsi
     500 g
  • Cūkgaļa (šķiņķis vai kakla karbonāde)
     300 g
  • Baltie sīpoli
     2 gabali
  • Kiploks (mizots)
     5 daiva (-s)
  • Ķiploks (nemizots)
     5 daiva (-s)
  • Burkāni
     2 gabali
  • Kūpināta paprika
     5 g
  • Kumīna sēklas
     5 g
  • Koriandra sēklas
     5 g
  • Tomātu pasta
     50 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Eļļa fritēšanai un cepšanai
     150 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu sagriež palielos kubos, tad liek karstā eļļā fritēties līdz zeltaini brūnai krāsai.

Sīpolus un burkānus nomizo, sagriež lielākos gabalos.

Rīsus noskalo, atstāj ūdenī uzbriest uz 5 minūtēm.

Tīrā katlā eļļā liek nedaudz garšvielas, tad pievieno sīpolus, ķiplokus un burkānus.

Pievieno tomātu pastu, nedaudz apcep un apmaisa.

Tad liek klāt rīsus un 1l ūdens, apmaisa.

Visu sautē zem vāka, līdz gatavs (30 minūtes).

Plovu pasniedz karstu ar aukstu skābo krējumu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risoto ar sparģeļiem

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautēta truša gaļa

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Ābolu burgers

25min • Viegli