Rīvmaize

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Rīvmaize

Sastāvdaļas

  • Apkaltusi maize
      pēc nepieciešamības

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kā apkaltušu maizi padarīt par noderīgu produktu ilgākai glabāšanai? Sagatavo rīvmaizes krājumus savām nākotnes receptēm.

Recepte tapusi sadarbībā ar Hanzas Maiznīca.

Uzkarsē krāsni līdz 200ºC temperatūrai.
Uz cepešpannas kārto apkaltušas maizes pārpalikumus.
Cep 15–20 minūtes ventilatora režīmā, ik pēc 5 minūtēm apmaisot.
Ļauj maizei nedaudz atdzist.
Ber virtuves kombainā un samaļ, līdz veidojas viendabīga rīvmaize.
Uzglabā termiski noslēgtā traukā.

Līdzīgas receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Plakanmaize ar cāļa medaljoniem

25min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes