Romiešu dārzeņi ar rukolas pesto

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Romiešu dārzeņi ar rukolas pesto
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Romiešu dārzeņi

  • Vārītas kukurūzas vālītes
     1 gabali
  • Baklažāns
     1 gabali
  • Šampinjoni
     100 g
  • Paprika
     2 gabali
  • Sīpols sarkanais
     1 gabali
  • Cukini
     1 gabali

Rukolas pesto

  • Lazdu rieksti
     100 g
  • Cietais siers
     50 g
  • Rukola
     100 g
  • Baziliks
     100 g
  • Olīveļļa
     200 ml
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sojas mērce
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Priekš pesto rukolu un baziliku noblanšē.

Blenderī liec lazdu riekstus, mizotus ķiplokus, sieru, olīveļļu un zaļumus.

Visu blenderē līdz viendabīgai konsistencei un tad pievieno citrona sulu vai etiķi un sojas mērci pēc garšas.

Visus dārzeņus griez lielos gabalos.

Šampinjonus un baklažānus pārber ar pavairāk sāli un atstāj ievilkties uz pusstundu.

Pārējos sagrieztos dārzeņus iemaisi ar sāli, pipariem un olīveļļu, pievienojot arī timiānu.

Kad šampinjoni un baklažāns savilkušies, tad liec uz iesma un grilē aptuveni 10 minūtes, visu laiku grozot.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sojšliks

30min • Viegli
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti

Lazanja ar baklažāniem un rikotu

1h 15min • Vidēji grūti