Rozmarīna vistas un grauzdiņu salāti ar vinegreta mērci

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Rozmarīna vistas un grauzdiņu salāti ar vinegreta mērci

Sastāvdaļas

Salāti

  • Apkaltusi maize
     4 šķēlīte (-s)
  • Olīveļļa (cepšanai)
     50 g
  • Vistas filejas (sagrieztas šķēlītēs)
     2 gabali
  • Sāls
     1 tējk.
  • Pipari
     1 tējk.
  • Citronu sula
     1 tējk.
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Rozmarīns
      2 zariņi
  • Ķiršu tomāti
     100 g
  • Avokado (sagriezts šķēlēs)
     1 gabali
  • Spināti vai citi lapu salāti
     100 g

Mērce

  • Olīveļļa
     150 g
  • Citronu sula
     50 g
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Sinepes
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pāri palikušās tostermaizītes pārvērt gardā kraukšķīgo grauzdiņu un rozmarīna vistas maltītē rudenīgiem vakariem.

Recepte tapusi sadarbībā ar Hanzas Maiznīca.

Uzkarsē krāsni līdz 200ºC temperatūrai.
Uz cepešpannas liec saplēstas maizes šķēles un cep 10–15 minūtes, līdz tās ir zeltainas.
Vistas filejas gabaliņus apber ar sāli, pipariem un apslaki ar citronu sulu.
Pannā uzkarsē eļļu un cep vistas gabaliņus 1 minūti no katras puses.

Pannā liec sviestu un rozmarīna zariņus, un visu kopā apbrūnini 5 minūtes.

Nelielā trauciņā sajauc mērces sastāvdaļas, līdz tā ir viendabīga.
Traukā kārto spinātus, ķiršu tomātus, avokado un vistas gabaliņus.
Pārlej ar mērci.

Saistītās receptes

Kartupeļu tornado

15min • Vidēji grūti

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes