Rozmarīna vistas un grauzdiņu salāti ar vinegreta mērci
-
Gatavošana 20min
-
Viegli

Sastāvdaļas
Salāti
-
Apkaltusi maize4 šķēlīte (-s)
-
Olīveļļa (cepšanai)50 g
-
Vistas filejas (sagrieztas šķēlītēs)2 gabali
-
Sāls1 tējk.
-
Pipari1 tējk.
-
Citronu sula1 tējk.
-
Sviests2 ēdamk.
-
Rozmarīns2 zariņi
-
Ķiršu tomāti100 g
-
Avokado (sagriezts šķēlēs)1 gabali
-
Spināti vai citi lapu salāti100 g
Mērce
-
Olīveļļa150 g
-
Citronu sula50 g
-
Medus1 ēdamk.
-
Sinepes1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pāri palikušās tostermaizītes pārvērt gardā kraukšķīgo grauzdiņu un rozmarīna vistas maltītē rudenīgiem vakariem.
Recepte tapusi sadarbībā ar Hanzas Maiznīca.
Uzkarsē krāsni līdz 200ºC temperatūrai.
Uz cepešpannas liec saplēstas maizes šķēles un cep 10–15 minūtes, līdz tās ir zeltainas.
Vistas filejas gabaliņus apber ar sāli, pipariem un apslaki ar citronu sulu.
Pannā uzkarsē eļļu un cep vistas gabaliņus 1 minūti no katras puses.
Pannā liec sviestu un rozmarīna zariņus, un visu kopā apbrūnini 5 minūtes.