Sakņu sacepums ar bēšamela mērci

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Sakņu sacepums ar bēšamela mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Bietes
     2 gab.
  • Saldie kartupeļi
     2 gab.
  • Kartupeļi Rimi
     3.5 gab.
  • Cukini
     1 gab.
  • Baklažāni
     1 gab.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Citronpipari
     1.5 tējk.
  • Sāls
      Pēc garšas

Mērcei

  • Sviests
     70 g
  • Milti
     2 ēdamk.
  • Itāļu garšvielas
     1 tējk.
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Piens
     400 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krēmīgs sakņu sacepums ar samtainu Bēšamela mērci – veselīgs un sātīgs ēdiens, kas priecēs gan ikdienā, gan svētkos.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

Pannā izkausē sviestu, pievieno garšvielas, sāli un pieber miltus.

Nedaudz noplaucē tos un pielej siltu pienu.

Pievieno muskatriekstu un vāri, līdz mērce iebiezinās, tad lej to cepamtraukā.

Dārzeņus sagriez plānās strēmelēs.

Pievieno eļļu, pieber sāli un garšvielas, samaisi. Liec cepamtraukā pa virsu mērcei.

Pārklāj cepamtrauku ar foliju un cep 40 minūtes, pēc tam foliju noņem un vēl nedaudz pacep, līdz dārzeņi apbrūnē.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju risoto

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju krēma pasta

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķiršu galete

2min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nūdeļu zupa burkā

20min • Viegli