Sāļā torte ar kūpināta laša krēmu

  • Gatavošana 12h 15min
  • Viegli
Sāļā torte ar kūpināta laša krēmu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Smilšu mīkla (neitrāla vai sāļa)
     300 g

Krēms

  • Siers Mascarpone
     500 g
  • Skābais krējums
     100 g
  • Auksti kūpināts lasis
     200 g
  • Citrons
     1 gabali

Dekors

  • Ikri
     50 g
  • Rukola
     1 sauja (-s)
  • Papailu olas
     4 gab.
  • Gurķis
      pēc garšas
  • Redīsi
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Dali mīklu 3 daļās un izrullē piemērota lieluma kūkas formas biskvīta pamatnes.

Mīklu izcep 180 grādos 12-14 minūtes un atdzesē.

 

Skābo krējumu sablendē ar kūpinātu lasi un pievieno Maskarponi.

Saputo, pievienojot miziņu no 1 citrona un sulu pēc garšas 1-2 tējkarotes.

Kārto torti kūkas formā.

Liec biskvītu un krēmu, atstājot pa virsu krēma kārtu.

Apklāj formu un liec ledusskapī uz nakti sasūkties.

 

Kūku izņem no formas un dekorē ar mikrosalātiem, paipalu olu pusītēm, gurķa un redīsa šķēlītēm, kā arī ar ikriem. 

Bagātīgākai garšai vari pārrīvēt žāvētas melnās olīvas. 

Tās var vienkārši izkaltēt cepeškrāsnī vai uz ilgāku laiku atstājot uz radiatoriem.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laša tartars ar paipalu olām

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti