Sāļā torte ar kūpināta laša krēmu

  • Gatavošana 12h 15min
  • Viegli
Sāļā torte ar kūpināta laša krēmu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Smilšu mīkla (neitrāla vai sāļa)
     300 g

Krēms

  • Siers Mascarpone
     500 g
  • Skābais krējums
     100 g
  • Auksti kūpināts lasis
     200 g
  • Citrons
     1 gab.

Dekors

  • Ikri
     50 g
  • Rukola
     1 sauja (-s)
  • Papailu olas
     4 gab.
  • Gurķis
      pēc garšas
  • Redīsi
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Dali mīklu 3 daļās un izrullē piemērota lieluma kūkas formas biskvīta pamatnes.

Mīklu izcep 180 grādos 12-14 minūtes un atdzesē.

 

Skābo krējumu sablendē ar kūpinātu lasi un pievieno Maskarponi.

Saputo, pievienojot miziņu no 1 citrona un sulu pēc garšas 1-2 tējkarotes.

Kārto torti kūkas formā.

Liec biskvītu un krēmu, atstājot pa virsu krēma kārtu.

Apklāj formu un liec ledusskapī uz nakti sasūkties.

 

Kūku izņem no formas un dekorē ar mikrosalātiem, paipalu olu pusītēm, gurķa un redīsa šķēlītēm, kā arī ar ikriem. 

Bagātīgākai garšai vari pārrīvēt žāvētas melnās olīvas. 

Tās var vienkārši izkaltēt cepeškrāsnī vai uz ilgāku laiku atstājot uz radiatoriem.

Līdzīgas receptes

Tunča kotletes

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Lasis ar brokoļiem

20min • Vidēji grūti

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mencas kebaba iesmiņi

25min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).