Sāļie siera radziņi ar alus sīpolu mērci

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas cepumiem

  • Siers (sarīvēts)
     200 g
  • Sviests
     200 g
  • Milti
     200 g
  • Sāls
     1 šķipsna
  • Ķimenes
     1 ĒK

Alus mērcei

  • Sviests
     2 ĒK
  • Sīpols
     600 g
  • Portera alus
     230 ml
  • Krēmsiers
     240 g
  • Krējums
     240 g
  • Sāls
     1/2 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 30 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ber miltus, pievieno sāli, ķimenes un samaisa.

Sviestu pa vienai karotei iemaisa miltos, pievieno sarīvētu sieru un ar rokām samīca, līdz visas sastāvdaļas sajaukušās. 

Mīklu starp plaukstām izrullē desiņā un ar pirkstiem izveido ieapaļu vai kliņģeru formu.

Cepumus kārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 190°C sakarsētā cepeškrāsnī 15-20 min.

Tikmēr pannā izkausē sviestu un cep smalki sakapātus sīpolus, līdz tie ir zeltaini brūni. Pievieno alu un sautē, līdz šķidrums ir izgarojis. Noņem no plīts un ļauj atdzist.

Tad bļodā sajauc sīpolu masu ar krējumu, krēmsieru, sāli un pipariem un kārtīgi samaisa.

 Cepumus atdzesē un pasniedz ar mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.