Sāļie siera radziņi ar alus sīpolu mērci

  • Gatavošana 40min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Cepumi

  • Siers
     200 g
  • Sviests
     200 g
  • Milti
     200 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Ķimenes
     1 ēdamk.

Alus mērce

  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Sīpols
     600 g
  • Alus Porteris
     230 ml
  • Krēmsiers
     240 g
  • Skābais krējums
     240 g
  • Sāls
     0.5 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 30 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ber miltus, pievieno sāli, ķimenes un samaisa.

Sviestu pa vienai karotei iemaisa miltos, pievieno sarīvētu sieru un ar rokām samīca, līdz visas sastāvdaļas sajaukušās. 

Mīklu starp plaukstām izrullē desiņā un ar pirkstiem izveido ieapaļu vai kliņģeru formu.

Cepumus kārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 190°C sakarsētā cepeškrāsnī 15-20 min.

Tikmēr pannā izkausē sviestu un cep smalki sakapātus sīpolus, līdz tie ir zeltaini brūni. Pievieno alu un sautē, līdz šķidrums ir izgarojis. Noņem no plīts un ļauj atdzist.

Tad bļodā sajauc sīpolu masu ar krējumu, krēmsieru, sāli un pipariem un kārtīgi samaisa.

 Cepumus atdzesē un pasniedz ar mērci.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažāni itāļu gaumē

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes