Sālīta makrele

  • Gatavošana 24h
  • Viegli
Sālīta makrele
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Svaiga makrele
     1 gab.
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Sāls
     45 g
  • Cukurs
     5 g
  • Smaržīgie pipari
      6 gab.
  • Dilles
      2 kāti
  • Lauru lapas
      2 gab.
  • Koriandra sēklas
      10 gab.
  • Dzeramais ūdens
     1 L

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Attīri makreli. Nogriez asti un galvu, noskalo zem tekoša auksta ūdens.
200 ml ūdens uzvāri, izšķīdini tajā sāli un cukuru, pievieno garšvielas un 800 ml tīra auksta ūdens.

Sagriez zivi vēlamā lieluma gabalos un liec marinēties burkā kārtās pamīšus ar sagrieztiem sīpoliem.

Marinē vismaz 24 h.
Ieteikums: izmēģini pievienot arī citas garšvielas skābumam – etiķi vai citronu.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Svaigas garneles à la Istaba

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes