Sālīta makrele

  • Gatavošana 24h
  • Viegli
Sālīta makrele
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Svaiga makrele
     1 gab.
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Sāls
     45 g
  • Cukurs
     5 g
  • Smaržīgie pipari
      6 gab.
  • Dilles
      2 kāti
  • Lauru lapas
      2 gab.
  • Koriandra sēklas
      10 gab.
  • Dzeramais ūdens
     1 L

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Attīri makreli. Nogriez asti un galvu, noskalo zem tekoša auksta ūdens.
200 ml ūdens uzvāri, izšķīdini tajā sāli un cukuru, pievieno garšvielas un 800 ml tīra auksta ūdens.

Sagriez zivi vēlamā lieluma gabalos un liec marinēties burkā kārtās pamīšus ar sagrieztiem sīpoliem.

Marinē vismaz 24 h.
Ieteikums: izmēģini pievienot arī citas garšvielas skābumam – etiķi vai citronu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti