Sastāvdaļas
-
Svaiga makrele1 gab.
-
Sīpoli2 gab.
-
Sāls45 g
-
Cukurs5 g
-
Smaržīgie pipari6 gab.
-
Dilles2 kāti
-
Lauru lapas2 gab.
-
Koriandra sēklas10 gab.
-
Dzeramais ūdens1 L
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Attīri makreli. Nogriez asti un galvu, noskalo zem tekoša auksta ūdens.
200 ml ūdens uzvāri, izšķīdini tajā sāli un cukuru, pievieno garšvielas un 800 ml tīra auksta ūdens.
Sagriez zivi vēlamā lieluma gabalos un liec marinēties burkā kārtās pamīšus ar sagrieztiem sīpoliem.