Savvaļas rīsu salāti

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Salāti

  • Burkāni
     300 g
  • Savvaļas rīsu maisījums
     200 g
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Sarkanās vīnogas
     250 g
  • Zaļās pupiņas
     200 g
  • Pekanrieksti
     100 g
  • Rukola
     2 sauja (-s)
  • Fetas siers
     200 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Mērce

  • Kļavu sīrups
     2 ēdamk.
  • Balzamiko etiķis
     3 ēdamk.
  • Citrona sula
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai un nedaudz atdzesē.

Uzkarsē krāsni līdz 200 °C

Vienā cepešpannas pusē izkārto burkānus, otrā – vīnogas.

Burkānus apslaka ar olīveļļu un cep 10 min. Pēc tam izņem no krāsns un mazliet atdzesē.

Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, pupiņas un vāra 2 min. vai līdz tās ir mīkstas.

Nokāš un liek atdzesēties.

Pagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas.

Lielā bļodā liek rīsus, burkānus, pupiņas, 90 g pekanriekstus, rukolu un pusi no fetas siera.

Pārlej ar mērci un samaisa.

Kārto uz šķīvja.

Pārkaisa ar atlikušo fetas sieru, vīnogām un pekanriekstiem. 

Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Brusketas

15min • Viegli

Risoto ar dārzeņiem

35min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.