Savvaļas rīsu salāti
-
Gatavošana 1h 5min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Salāti
-
Burkāni300 g
-
Savvaļas rīsu maisījums200 g
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Sarkanās vīnogas250 g
-
Zaļās pupiņas200 g
-
Pekanrieksti100 g
-
Rukola2 sauja (-s)
-
Fetas siers200 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Mērce
-
Kļavu sīrups2 ēdamk.
-
Balzamiko etiķis3 ēdamk.
-
Citrona sula2 ēdamk.
-
Olīveļļa2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai un nedaudz atdzesē.
Uzkarsē krāsni līdz 200 °C
Vienā cepešpannas pusē izkārto burkānus, otrā – vīnogas.
Burkānus apslaka ar olīveļļu un cep 10 min. Pēc tam izņem no krāsns un mazliet atdzesē.
Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, pupiņas un vāra 2 min. vai līdz tās ir mīkstas.
Nokāš un liek atdzesēties.
Pagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas.
Lielā bļodā liek rīsus, burkānus, pupiņas, 90 g pekanriekstus, rukolu un pusi no fetas siera.
Pārlej ar mērci un samaisa.
Kārto uz šķīvja.
Pārkaisa ar atlikušo fetas sieru, vīnogām un pekanriekstiem.
Pasniedz.