Savvaļas rīsu salāti

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Salāti

  • Burkāni
     300 g
  • Savvaļas rīsu maisījums
     200 g
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Sarkanās vīnogas
     250 g
  • Zaļās pupiņas
     200 g
  • Pekanrieksti
     100 g
  • Rukola
     2 sauja (-s)
  • Fetas siers
     200 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Mērce

  • Kļavu sīrups
     2 ēdamk.
  • Balzamiko etiķis
     3 ēdamk.
  • Citrona sula
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai un nedaudz atdzesē.

Uzkarsē krāsni līdz 200 °C

Vienā cepešpannas pusē izkārto burkānus, otrā – vīnogas.

Burkānus apslaka ar olīveļļu un cep 10 min. Pēc tam izņem no krāsns un mazliet atdzesē.

Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, pupiņas un vāra 2 min. vai līdz tās ir mīkstas.

Nokāš un liek atdzesēties.

Pagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas.

Lielā bļodā liek rīsus, burkānus, pupiņas, 90 g pekanriekstus, rukolu un pusi no fetas siera.

Pārlej ar mērci un samaisa.

Kārto uz šķīvja.

Pārkaisa ar atlikušo fetas sieru, vīnogām un pekanriekstiem. 

Pasniedz.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Suši

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Risotto ar sēnēm

45min • Vidēji grūti

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Arančīnī

1h • Vidēji grūti