Savvaļas rīsu salāti

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Salāti

  • Burkāni
     300 g
  • Savvaļas rīsu maisījums
     200 g
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Sarkanās vīnogas
     250 g
  • Zaļās pupiņas
     200 g
  • Pekanrieksti
     100 g
  • Rukola
     2 sauja (-s)
  • Fetas siers
     200 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Mērce

  • Kļavu sīrups
     2 ēdamk.
  • Balzamiko etiķis
     3 ēdamk.
  • Citrona sula
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai un nedaudz atdzesē.

Uzkarsē krāsni līdz 200 °C

Vienā cepešpannas pusē izkārto burkānus, otrā – vīnogas.

Burkānus apslaka ar olīveļļu un cep 10 min. Pēc tam izņem no krāsns un mazliet atdzesē.

Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, pupiņas un vāra 2 min. vai līdz tās ir mīkstas.

Nokāš un liek atdzesēties.

Pagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas.

Lielā bļodā liek rīsus, burkānus, pupiņas, 90 g pekanriekstus, rukolu un pusi no fetas siera.

Pārlej ar mērci un samaisa.

Kārto uz šķīvja.

Pārkaisa ar atlikušo fetas sieru, vīnogām un pekanriekstiem. 

Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ķirbju karijs

50min • Viegli

Lasis ar dārzeņiem cepeškrāsnī

35min • Vidēji grūti