Siltie bulgura salāti

  • Gatavošana 31min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Dārzeņu buljons
     1 gab.
  • Bulgurs
     500 g
  • Svaigs lasis
     2 gab.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Itāļu garšvielas
     0.5 tējk.
  • Malta paprika
     1 tējk.
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.
  • Sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Eļļa cepšanai
     3 ēdamk.
  • Tomāti
     150 g
  • Baltās pupiņas
     100 g
  • Melnās pupiņas
     100 g
  • Loki
     20 g

Mērce

  • Olīveļļa Extra Virgin
     50 ml
  • Citrons
     0.5 gab.
  • Sinepes
     1 tējk.
  • Medus
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Litrā silta ūdens izsķīdini kubiņu dārzeņu buljona. Ļauj tam uzvārīties.

Pievieno bulguru. Atstāj uzbriest 20 minūtes.

Piestā  ieber ½ tējkarotes rupjās sāls un ½  itāļu garšvielu maisījuma. Sasmalcina.

Sasmalcinātajam sāls un garšvielu maisījumam pievieno paprikas pulveri, kajēnas piparus, sojas mērci, medu un eļļu. Samaisa viendabīgā masā.

Ar garšvielu maisījumu apslaka laša gabalus un liek cepeškrāsnī vai uz grila. Cep 20 minūtes 180 grādu karstumā. 

Kamēr gatavojas lasis, uzbriedušo bulguru apmaisa un pievieno sagrieztus tomātus, baltās un melnās pupiņas, lokus un iemaisa bulgura masā.

Dresinga pagatavošana: olīveļļā iemaisa medu un sinepes, kā arī pievieno no puscitrona izspiesto sulu.

Cepto lasi un bulguru apslaka ar mērci un gatavs!

Labu apetīti!

Saistītās receptes

Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Svaigas garneles à la Istaba

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu tarte ar kazas sieru

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes