Siltie bulgura salāti

  • Gatavošana 31min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Dārzeņu buljons
     1 gab.
  • Bulgurs
     500 g
  • Svaigs lasis
     2 gab.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Itāļu garšvielas
     0.5 tējk.
  • Malta paprika
     1 tējk.
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.
  • Sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Eļļa cepšanai
     3 ēdamk.
  • Tomāti
     150 g
  • Baltās pupiņas
     100 g
  • Melnās pupiņas
     100 g
  • Loki
     20 g

Mērce

  • Olīveļļa Extra Virgin
     50 ml
  • Citrons
     0.5 gab.
  • Sinepes
     1 tējk.
  • Medus
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Litrā silta ūdens izsķīdini kubiņu dārzeņu buljona. Ļauj tam uzvārīties.

Pievieno bulguru. Atstāj uzbriest 20 minūtes.

Piestā  ieber ½ tējkarotes rupjās sāls un ½  itāļu garšvielu maisījuma. Sasmalcina.

Sasmalcinātajam sāls un garšvielu maisījumam pievieno paprikas pulveri, kajēnas piparus, sojas mērci, medu un eļļu. Samaisa viendabīgā masā.

Ar garšvielu maisījumu apslaka laša gabalus un liek cepeškrāsnī vai uz grila. Cep 20 minūtes 180 grādu karstumā. 

Kamēr gatavojas lasis, uzbriedušo bulguru apmaisa un pievieno sagrieztus tomātus, baltās un melnās pupiņas, lokus un iemaisa bulgura masā.

Dresinga pagatavošana: olīveļļā iemaisa medu un sinepes, kā arī pievieno no puscitrona izspiesto sulu.

Cepto lasi un bulguru apslaka ar mērci un gatavs!

Labu apetīti!

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes