Sastāvdaļas
-
Nevārītas tīģergarneles500 g
-
Spageti makaroni250 g
-
Ķiploks6 daiva (-s)
-
Olīveļļa100 g
-
Sviests100 g
-
Čili pārslas0.5 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Citrons1 gab.
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Garšīga un aromātiska pasta ar sulīgām garnelēm, ķiplokiem, čili un svaigiem pētersīļiem - perfekts ēdiens jebkurai dienai!
Uzsildi cepeškrāsni līdz 250 °C grila režīmā.
Attīri garneles no čaulas un liec cepamtraukā vienā kārtā.
Sagriez sviestu mazos gabaliņos. Aplaisti garneles ar olīveļļu un citrona sulu, apkaisi ar sviesta gabaliņiem, čili pārslām un 1/2 tējk. sāls.
Pievieno izspiestu ķiploku, samaisi un ļauj ievilkties vismaz 10 minūtes.
Pa to laiku novāri spageti ar ēdamkaroti sāls. Kad makaroni gatavi, nokās, saglabājot 100 ml vārīšanās ūdens.
Garneles cep sakarsētajā cepeškrāsnī apmēram 5 minūtes, līdz tās kļūst rozā.
Pievieno tās katlā ar spageti un pataupīto ūdeni, uzkarsē un iemaisi pētersīļus.