Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
-
Kārtainā mīkla500 g
-
Svaigs siers200 g
-
Saldais krējums50 g
-
Ola1
-
Prošuto1 paciņa (-s)
-
Sparģeļi20 gabali
-
Parmesan siers150 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 9 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagatavo krēmu: saldo krējumu sajauc ar svaigo sieru, sāli un pipariem.
Izrullē kārtaino mīklu un sagriez 9 četrstūros, pārsmērē ar svaigā siera krēmu, uz katra četrstūra liec vienu šķēli prošuto.
Nomizo sparģeļus, pārslaki ar olīveļļu, uzber sāli un piparus, sagriez atbilstoši mīklas izmēram un kārto pa diagonāli uz mīklas četrstūriem.
Uzliec piciņu svaigā siera krēma, pārkaisi Parmesan sieru.
Apsmērē malas ar sakultu olu un saloki divus stūrus vienu virs otra.
Pārsmērē ar olu un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos, kamēr zeltaini brūns.