Speltas kviešu maize ar brūklenēm un fenheli
-
Gatavošana 1h 30min
-
Viegli

Sastāvdaļas
Maize
-
Taukvielaformas ieziešanai
-
Izsijāti speltas kviešu milti275 g
-
Šķiedrainās auzu pārslas100 g
-
Fenheļa sēklas2 tējk.
-
Sāls1 tējk.
-
Veselas linsēklas50 g
-
Dzeramā soda2 tējk.
-
Bezpiedevu jogurts (3%)400 ml
-
Nevārīts brūkleņu džems100 g
Virskārta
-
Kapāti riekstipēc garšas
-
Saulespuķu sēklas (vai ķirbju sēklas)pēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
Ieeļļo garenu cepamo veidni (aptuveni 1,5 litri).
Mīklas bļodā sajauc speltas miltus un auzu pārslas. Piestā sagrūž fenheli un sāli.
Miltu maisījumā iejauc sāli, linsēklas un dzeramo sodu. Pievieno jogurtu un brūklenes. Maisa, līdz iegūst lipīgu mīklu.