Speltas kviešu maize ar brūklenēm un fenheli

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Speltas kviešu maize ar brūklenēm un fenheli

Sastāvdaļas

Maize

  • Taukviela
      formas ieziešanai
  • Izsijāti speltas kviešu milti
     275 g
  • Šķiedrainās auzu pārslas
     100 g
  • Fenheļa sēklas
     2 tējk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Veselas linsēklas
     50 g
  • Dzeramā soda
     2 tējk.
  • Bezpiedevu jogurts (3%)
     400 ml
  • Nevārīts brūkleņu džems
     100 g

Virskārta

  • Kapāti rieksti
      pēc garšas
  • Saulespuķu sēklas (vai ķirbju sēklas)
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ko Jūs teiktu par veselīgu un gardu maizi Ziemassvētku galdam no speltas kviešu miltiem un šķiedrainajām auzu pārslām parasto kviešu miltu vietā? Brūklenes un fenhelis padara maizi sātīgu un sulīgu. Ideāls variants brokastīm Ziemassvētku laikā.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
Ieeļļo garenu cepamo veidni (aptuveni 1,5 litri).
Mīklas bļodā sajauc speltas miltus un auzu pārslas. Piestā sagrūž fenheli un sāli.

Miltu maisījumā iejauc sāli, linsēklas un dzeramo sodu. Pievieno jogurtu un brūklenes. Maisa, līdz iegūst lipīgu mīklu.

Lej mīklu veidnē un uzsit pret soliņu, lai mīkla vienmērīgi sadalītos. Uzkaisa virskārtu.
Cep cepeškrāsns apakšējā daļā apmēram 1 stundu. Izgāž maizi otrādi uz režģa un ļauj atdzist.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tomāti želejā

1h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Augļu salāti

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes