Suši

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Suši
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Rīsi

  • Suši rīsi
     500 g
  • Rīsu etiķis
     2 ēdamk.
  • Ūdens
     550 ml

Suši

  • Lasis (pēc izvēles)
     100 g
  • Garneles (pēc izvēles)
     100 g
  • Krabju nūjiņas (pēc izvēles)
     100 g
  • Avokado (pēc izvēles)
     1 gab.
  • Gurķis (pēc izvēles)
     1 gab.
  • Paprika (pēc izvēles)
     1 gab.
  • Filadelfijas siers
     120 g
  • Ikri
     50 g
  • Nori lapas
      1 iepakojums

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Suši recepte

Liec vārīties rīsus, kuriem pievienots rīsu etiķis. Rīsu pagatavošanas laiku skaties uz rīsu iepakojuma. Tiklīdz izvārījušies - liec atdzesēties. Kad rīsi atdzisuši, tos kārto uz 4/5 nori lapas.
Uz rīsiem izkārto iemīļotākās suši sastāvdaļas - avokado, gurķi, lasi, krabju nūjiņas vai ko citu. 1/5 nori lapas samitrini, lai pēc tam tā viegli aizlīmētos.
Pirms rullēšanas izklāj visu uz bambusa paklājiņa. Bambusa paklājiņu ietin pārtikas plēvē, lai suši rīsi nepieliptu klāt.
Sarullē rullītī un griez 8 vienādās daļās. Kārto uz šķīvja.
Pasniedz ar sojas mērci, marinētiem ingvera gabaliņiem, vasabi un Edamame pupiņām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sterlete sviestā

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs pīrāgs

25min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sēnes sviestā

20min • Vidēji grūti