Suši

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Suši
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Rīsi

  • Suši rīsi
     500 g
  • Rīsu etiķis
     2 ēdamk.
  • Ūdens
     550 ml

Suši

  • Lasis (pēc izvēles)
     100 g
  • Garneles (pēc izvēles)
     100 g
  • Krabju nūjiņas (pēc izvēles)
     100 g
  • Avokado (pēc izvēles)
     1 gab.
  • Gurķis (pēc izvēles)
     1 gab.
  • Paprika (pēc izvēles)
     1 gab.
  • Filadelfijas siers
     120 g
  • Ikri
     50 g
  • Nori lapas
      1 iepakojums

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Suši recepte

Liec vārīties rīsus, kuriem pievienots rīsu etiķis. Rīsu pagatavošanas laiku skaties uz rīsu iepakojuma. Tiklīdz izvārījušies - liec atdzesēties. Kad rīsi atdzisuši, tos kārto uz 4/5 nori lapas.
Uz rīsiem izkārto iemīļotākās suši sastāvdaļas - avokado, gurķi, lasi, krabju nūjiņas vai ko citu. 1/5 nori lapas samitrini, lai pēc tam tā viegli aizlīmētos.
Pirms rullēšanas izklāj visu uz bambusa paklājiņa. Bambusa paklājiņu ietin pārtikas plēvē, lai suši rīsi nepieliptu klāt.
Sarullē rullītī un griez 8 vienādās daļās. Kārto uz šķīvja.
Pasniedz ar sojas mērci, marinētiem ingvera gabaliņiem, vasabi un Edamame pupiņām.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti