Svētku cepetis rozmarīna un medus marinādē

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Svētku cepetis rozmarīna un medus marinādē
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Cūkas lāpstiņa bez kaula
     2 kg
  • Svaigais rozmarīns
     40 g
  • Ķiploki
     8 daiva (-s)
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1.5 ēdamk.
  • Ābolu etiķis
     1.5 ēdamk.
  • Jauktie pipari
     1 ēdamk.
  • Krustnagliņas
      5 gab.
  • Eļļa
     50 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
Rozmarīnu un ķiploku sakapā smalkā masā.
Pievieno samaltas krustnagliņas, piparus, medu, sāli, etiķi un eļļu.
Ar iegūto pastu ierīvē cepeša gaļu.
Ja vēlies, gaļu sasien ar striķi.
Liec cepeša pannā un ielej 400 ml ūdens.
Cepeti apcep 10-15 minūtes augstā temperatūrā un tad samazini līdz 170 grādiem.
Cep vēl 50 minūtes – 1 stundu 20 minūtes.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti