Tagliatelle ar garnelēm un citronu

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Tagliatelle ar garnelēm un citronu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Tagliatelle Rimi planet
     400 g
  • Garneles Rimi nevārītas
     400 g
  • Sīpoli shallots
     2 gabali
  • Saldais krējums
     300 ml
  • Timiāns
     2 gab.
  • Malti melnie pipari
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Cukurs
      pēc garšas
  • Oliveļļa
     25 ml
  • Ciets siers Rimi rīvēts
     40 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Viegls un aromātisks ēdiens – tagliatelle ar garnelēm un citronu, ātri pagatavojams, vienkāršs un gardi atsvaidzinošs risinājums pusdienām vai vakariņām.

Garneles vislabāk atlaidināt liekot uz nakti ledusskapī.

Kad garneles atlaidinātas, noņem astītes un kārtīgi nosusini virtuves dvoelī, lai tās ceptos nevis vārītos.

Smalki sagriez šalotes sīpolus.

Norīvē citronam mizu, atliec blakus.

Visu sagatavo pastas gatavošanai, vienu lielu pannu, otru kaltu ar ūdeni pastas vārīšanai.

Sāc vārīt pastu precīzi cik norārīts uz iepakojuma.

Paralēli karsē lielo pannu ar olīveļļu. Liec sautēt sīoplus un citrona mizu un timiānu.

Pievieno garneles, apcep, pieliec sāli un nedaudz cukuru.

Pielej citrona sulu, sāc ar vienu ēdamkaroti. Tad lej krējumu un vāri.

Nogaršo, pievieno sāli, piparus, varbūt vēl citrona sulu vai cukuru.

Liec klāt novārīto pastu un daļu siera. Izņem timiānu, apjauc pastu un pasniedz siltu. Pārber ar atlikušo sieru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju krēma pasta

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ravioli ausis

50min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes