Sastāvdaļas
-
Teļa šķiņķis ar kaulu700 g
-
Sīpols1 gabali
-
Liellopa, jēra vai teļa gaļas buljons1.5 L
-
Olīveļļacepšanai
-
Sarkanā paprika2 gabali
-
Ķiploki4 daiva (-s)
-
Rīsi80 g
-
Tomātu pasta2 Ēdamkarote
-
Tomāti vai konservēti tomāti savā sulā400 g
-
Garšviela Hmeli-Suneli1.5 Tējkarotes
-
Kinza, pētersīļi, selerijas zaļumi1 bunte (-s)
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šķiņķi ar kaulu un veselu nomizotu sīpolu vāri buljonā, līdz gaļa atdalās no kaula. Nosmel putas.
Izņem gaļu no buljona un sagriez mazākos gabalos.
Pannā sakarsētā eļļā apcep sagrieztās paprikas gabaliņus, ķiplokus (nomizotus) un rīsus. Pievieno tomātu pastu, tomātus un garšvielas.
Pannas saturu pievieno buljonam, pievieno arī gaļu un turpini vārīt vēl vismaz 20 minūtes.
Zupu noņem no uguns un ļauj tai savilkties. Pasniedz ar sakapātiem zaļumiem.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Pīrāgi
Smūtiji
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Mājās gatavota maize