Tom Yum Zupa

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Eļļa
     2 ēdamk.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Vistas buljons
     500 ml
  • Ingvers
     30 g
  • Laims
     0.5 gab.
  • Citronzāle
      1 stiebrs
  • Sojas mērce
     1 tējk.
  • Zivju mērce
     1 ēdamk.
  • Loki
      2 gab.
  • Čili pipars
      1 gab.
  • Karijs
     0.5 tējk.
  • Brūnais cukurs
     1 tējk.
  • Laima sula
     1 tējk.
  • Tomāts
     1 gab.
  • Šampinjoni
     100 g
  • Karaliskās garneles
     250 g
  • Kokosriekstu piens
     150 ml

Dekors

  • Koriandrs
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uz vidējas liesmas uzsilda eļļu un apcep ķiploku (apm. 30 sek.).

Pievieno vistas buljonu.

 

Pievieno plānās šķēlēs sagrieztu ingveru, laima miziņu, smalki, gareniski sagrieztu zaļo sīpolu, smalkos riņķos sagrieztu čili piparu un kariju.

 

Vāra 5 min.

 

Pievieno cukuru un laima sulu, visu samaisa.

 

Liek klāt atsaldētas karaliskās garneles, sagrieztus šampinjonus un sagrieztus tomātus.

 

Ļauj viegli burbuļot 3-4 min.

 

Pievieno kokosriekstu pienu, samaisa un uzsilda līdz vēlamajai temperatūrai.

 

Pasniedz ar svaigu koriandru.

Līdzīgas receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti