Tom Yum Zupa

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Eļļa
     2 Ēdamkarote
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Vistas buljons
     500 ml
  • Ingvers
     30 g
  • Laims
     0.5 gabali
  • Citronzāle
      1 stiebrs
  • Sojas mērce
     1 Tējkarotes
  • Zivju mērce
     1 Ēdamkarote
  • Loki
      2 gab.
  • Čili pipars
      1 gab.
  • Karijs
     0.5 Tējkarotes
  • Brūnais cukurs
     1 Tējkarotes
  • Laima sula
     1 Tējkarotes
  • Tomāts
     1 gabali
  • Šampinjoni
     100 g
  • Karaliskās garneles
     250 g
  • Kokosriekstu piens
     150 ml

Dekors

  • Koriandrs
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uz vidējas liesmas uzsilda eļļu un apcep ķiploku (apm. 30 sek.).

Pievieno vistas buljonu.

 

Pievieno plānās šķēlēs sagrieztu ingveru, laima miziņu, smalki, gareniski sagrieztu zaļo sīpolu, smalkos riņķos sagrieztu čili piparu un kariju.

 

Vāra 5 min.

 

Pievieno cukuru un laima sulu, visu samaisa.

 

Liek klāt atsaldētas karaliskās garneles, sagrieztus šampinjonus un sagrieztus tomātus.

 

Ļauj viegli burbuļot 3-4 min.

 

Pievieno kokosriekstu pienu, samaisa un uzsilda līdz vēlamajai temperatūrai.

 

Pasniedz ar svaigu koriandru.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa zupa ar sarkanvīnu

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti