Tomātu biezeņzupa

  • Gatavošana 1h 25min
  • Viegli
Tomātu biezeņzupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     40 ml
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Tomātu pasta
     1 ēdamk.
  • Tomāti
     1 kg
  • Kaltēti tomāti
     6 gabali
  • Cukurs
     1.5 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Itāļu garšvielas Selection by Rimi
     1 ēdamk.
  • Baziliks
     1 sauja (-s)

Dekors

  • Svaigs baziliks
      pēc izvēles
  • Siers Ricotta
      pēc izvēles
  • Indijas rieksti
      pēc izvēles

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Eļļā sautē sagrieztus sīpolus un ķiploku.

Pievieno cukuru, garšvielas un sāli.

Pievieno tomātu pastu.

Apcep un pielej sablendētos tomātus.

Liec katlam vāku un vāri vismaz 1 stundu, samazinot temperatūru uz pusi.

 

Sablendē zupu, pievienojot svaigo baziliku un izspied caur smalku sietu. 

Pasniedz siltu ar Rikotas sieru, grauzdētiem Indijas riekstiem un bazilika lapiņām.

Saistītās receptes

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

Pica Capriciosa

15min • Viegli

Lingvini ar krēmīgām mīdijām

20min • Vidēji grūti

Baklažānu un tomātu sacepums

55min • Vidēji grūti

Risoto ar dārzeņiem

35min • Vidēji grūti