Tomātu galete

  • Gatavošana 1h 25min
  • Viegli
Tomātu galete
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīklas pamatne

  • Kviešu milti
     190 g
  • Sviests
     110 g
  • Sāls
     2 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Auksts ūdens
     20 ml

Pildījums

  • Šalotes sīpoli
     5 gabali
  • Baltā vīna etiķis
     2 ēdamk.
  • Baltvīns
     200 ml
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Mandeļu milti
     50 g
  • Tomāti
     600 g
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Ola mīklas apziešanai
     1 gab.

Dekors

  • Parmezāna siers
      pēc garšas
  • Rukola
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīklas sastāvdaļas liec virtuves kombainā un samal mīklā.

Liec ledusskapī uz 20 minūtēm.

 

Pagatavo sīpolu ievārījumu: sagriez sīpolus un vāri kopā ar baltvīnu, cukuru un etiķi, līdz tie sāk karamelizēties, tad atdzesē.

 

Izrullē mīklu apaļu.

Centrā ber mandeļu miltus, atstāj 2–3 cm no malas brīvu, lai tās varētu pielocīt, kad būs ieklāts pildījums.

 

Liec vidū sīpolu ievārījumu un tomātus. 

Pieloki mīklas malas un apsmērē ar olu. 

Pārlej tomātus ar eļļu un medu. 

Cep sakarsētas krāsns apakšējā plauktā 200 grādos 45 minūtes.

Atdzesē un pasniedz, pārkaisot ar sieru un rukolu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti