Tomātu galete

  • Gatavošana 1h 25min
  • Viegli
Tomātu galete
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīklas pamatne

  • Kviešu milti
     190 g
  • Sviests
     110 g
  • Sāls
     2 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Auksts ūdens
     20 ml

Pildījums

  • Šalotes sīpoli
     5 gabali
  • Baltā vīna etiķis
     2 ēdamk.
  • Baltvīns
     200 ml
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Mandeļu milti
     50 g
  • Tomāti
     600 g
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Ola mīklas apziešanai
     1 gab.

Dekors

  • Parmezāna siers
      pēc garšas
  • Rukola
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīklas sastāvdaļas liec virtuves kombainā un samal mīklā.

Liec ledusskapī uz 20 minūtēm.

 

Pagatavo sīpolu ievārījumu: sagriez sīpolus un vāri kopā ar baltvīnu, cukuru un etiķi, līdz tie sāk karamelizēties, tad atdzesē.

 

Izrullē mīklu apaļu.

Centrā ber mandeļu miltus, atstāj 2–3 cm no malas brīvu, lai tās varētu pielocīt, kad būs ieklāts pildījums.

 

Liec vidū sīpolu ievārījumu un tomātus. 

Pieloki mīklas malas un apsmērē ar olu. 

Pārlej tomātus ar eļļu un medu. 

Cep sakarsētas krāsns apakšējā plauktā 200 grādos 45 minūtes.

Atdzesē un pasniedz, pārkaisot ar sieru un rukolu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti