Tomātu galete

  • Gatavošana 1h 25min
  • Viegli
Tomātu galete
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīklas pamatne

  • Kviešu milti
     190 g
  • Sviests
     110 g
  • Sāls
     2 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Auksts ūdens
     20 ml

Pildījums

  • Šalotes sīpoli
     5 gabali
  • Baltā vīna etiķis
     2 ēdamk.
  • Baltvīns
     200 ml
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Mandeļu milti
     50 g
  • Tomāti
     600 g
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Ola mīklas apziešanai
     1 gab.

Dekors

  • Parmezāna siers
      pēc garšas
  • Rukola
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Mīklas sastāvdaļas liec virtuves kombainā un samal mīklā.

Liec ledusskapī uz 20 minūtēm.

 

Pagatavo sīpolu ievārījumu: sagriez sīpolus un vāri kopā ar baltvīnu, cukuru un etiķi, līdz tie sāk karamelizēties, tad atdzesē.

 

Izrullē mīklu apaļu.

Centrā ber mandeļu miltus, atstāj 2–3 cm no malas brīvu, lai tās varētu pielocīt, kad būs ieklāts pildījums.

 

Liec vidū sīpolu ievārījumu un tomātus. 

Pieloki mīklas malas un apsmērē ar olu. 

Pārlej tomātus ar eļļu un medu. 

Cep sakarsētas krāsns apakšējā plauktā 200 grādos 45 minūtes.

Atdzesē un pasniedz, pārkaisot ar sieru un rukolu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Kartupeļu un siera sacepums

1h 30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).