Tomātu mērce ar truša gaļu

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Tomātu mērce ar truša gaļu

Sastāvdaļas

Mērce

  • Burkāns
     120 g
  • Truša maltā gaļa
     250 g
  • Selerijas sakne
     120 g
  • Ciedru rieksti
     30 g
  • Sviests
     30 g
  • Rapšu eļļa
     20 g
  • Tomātu biezenis I Love Eco
     500 g
  • Cukurs
     1.5 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Ūdens
     130 ml
  • Pētersīļi
     1 sauja (-s)

Krēms

  • Ziedkāposts (1 maza vai 1/2 no lielas galviņas)
     1 gab.
  • Selerijas sakne
     200 g
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Sviests
     50 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Pannā izkausē sviestu ar rapšu eļļu. 

Pievieno smalki sagrieztus vai sarīvētus burkānus un seleriju, sautē 2 minūtes.

Pievieno malto gaļu un sautē 1–2 minūtes. 

Pielej ūdeni un vāri, līdz ūdens novārās. Pievieno tomātu biezeni, cukuru un sāli, pieber kapātus pētersīļus.

Pagatavo krēmu: apcep selerijas sakni un ķiploku 10 gramos sviesta. 

Pievieno puķkāpostu gabalus un pielej ūdeni tik daudz, lai tas nosedz dārzeņus. Vāri 15 minūtes, līdz selerija mīksta. 

Nokās dārzeņus un liec blenderī, pievieno 40 gramus sviesta un sāli, samal visu krēmā un pasniedz kopā ar truša mērci.

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Jāņu mērces

5min • Viegli

Hotdogi

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).