Tomātu mērce ar truša gaļu

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Tomātu mērce ar truša gaļu

Sastāvdaļas

Mērce

  • Burkāns
     120 g
  • Truša maltā gaļa
     250 g
  • Selerijas sakne
     120 g
  • Ciedru rieksti
     30 g
  • Sviests
     30 g
  • Rapšu eļļa
     20 g
  • Tomātu biezenis I Love Eco
     500 g
  • Cukurs
     1.5 Ēdamkarote
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Ūdens
     130 ml
  • Pētersīļi
     1 sauja (-s)

Krēms

  • Ziedkāposts (1 maza vai 1/2 no lielas galviņas)
     1 Gabali
  • Selerijas sakne
     200 g
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Sviests
     50 g
  • Sāls
     1 Šķipsniņa

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā izkausē sviestu ar rapšu eļļu. 

Pievieno smalki sagrieztus vai sarīvētus burkānus un seleriju, sautē 2 minūtes.

Pievieno malto gaļu un sautē 1–2 minūtes. 

Pielej ūdeni un vāri, līdz ūdens novārās. Pievieno tomātu biezeni, cukuru un sāli, pieber kapātus pētersīļus.

Pagatavo krēmu: apcep selerijas sakni un ķiploku 10 gramos sviesta. 

Pievieno puķkāpostu gabalus un pielej ūdeni tik daudz, lai tas nosedz dārzeņus. Vāri 15 minūtes, līdz selerija mīksta. 

Nokās dārzeņus un liec blenderī, pievieno 40 gramus sviesta un sāli, samal visu krēmā un pasniedz kopā ar truša mērci.

Saistītās receptes

Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Grieķu jogurta mērce

2h 10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti