Tomātu pīrāgs

  • Gatavošana 1h 55min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Milti
     350 g
  • Cukurs
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
     1.5 Tējkarotes
  • Sviests (auksts)
     250 g
  • Auksts ūdens
     6 Ēdamkarote
  • Graudainās sinepes
     3 Ēdamkarote
  • Čedaras siers (rīvēts)
     235 g
  • Ķiršu tomātiņi
     850 g
  • Ola (sakulta)
     1 gab.
  • Timiāna zariņi
      4–6 gab.
  • Sāls (pārslas)
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ber miltus, cukuru, sāli un samaisi.
Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu, aukstu ūdeni un visu samīci, līdz mīkla ir viendabīga.
Liec ledusskapī 1h atdzesēties.
Mīklu izrullē, tad apsmērē ar graudainajām sinepēm un pārkaisi ar rīvētu Čedaras sieru, atstājot apmēram 2 cm platas malas.
Pārkaisi ar sāls pārslām un pipariem.
Lielākus tomātus pārgriez uz pusēm, mazos atstāj veselus, kārto uz pīrāga.
Mīklas malas uzloki uz augšu un apsmērē ar sakultu olu.
Pa virsu liec timiāna zariņus un sāls pārslas pēc garšas.
Pīrāgu cep 190°C 30–35 min., kamēr pīrāgs ir zeltaini brūns un pildījums burbuļo.
Pasniedz siltu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Šūnveida makaronu kūka

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes