Tortiljas – Migas

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Tortiljas – Migas
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Olas
     11 gab.
  • Dzeltena paprika
     1 gab.
  • Zaļa paprika
     1 gab.
  • Tomāti
     2 gab.
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Siers Čederas
     200 g
  • Avokado
     2 gabali
  • Melnās olīvas
     320 g
  • Čipsi Jersika ar siera garšu (var izmantot arī citus)
     90 g
  • Mazās mīkstās kviešu vai kukurūzas tortiljas (iepakojums)
     2 gab.
  • Koriandrs
      pēc garšas
  • Čili pipars
      pēc garšas
  • Loki
      pēc garšas
  • Olīveļļa
      pēc garšas
  • Salsa vai salāti pēc izvēles
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Migas spāniski nozīmē drupačas, un šis ēdiens ir radies Dienvidamerikā – izmantojot sadrumstalotas sakaltušas tortiljas. Mēs likām lietā Jersikas čipsu drumslas. Šis ēdiens ir ideāls brokastīm, brančam vai viesībām. Izskatās skaisti, un to var ēst ar rokām. Patiks gan bērniem, gan pieaugušiem.

Lielā pannā sakarsē eļļu un sautē sakapātus sīpolus un sakapātu papriku apmēram septiņas minūtes.

Sakuļ olas un pievieno pannai. Ieber sagrieztas olīvas, sarīvētu sieru, čili un apmēram 3x3 cm čipsu gabaliņus. Tos var sasmalcināt, kratot čipsu paciņu. Samaisa un uzliek vāku.

Pēc trim minūtēm atkal apmaisa un pievieno sakapātus tomātus, sakapātu avokado un sasmalcinātu koriandru. Cep vēl trīs minūtes.

Ieliek tortiljā divas lielas karotes olu sacepumu, satin un apsien ar loku, izmantojot to kā bantīti. Nostiprina ar kociņu.

Ja neservē tūļiņ, ieliek krāsnī 100–120 grādos, lai turētos silti. Var ēst ar salsu, salātiem vai vienus pašus.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes