Truša un kāpostu sautējums ar vīnogām

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa
     4 ĒK
  • Truša gaļa
     1 kg
  • Kāposts
     1 gab.
  • Baltais sīpols
     1 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 daiviņa
  • Lauru lapas
     2 gab.
  • Salvija
      šķipsna
  • Vīnogu sula
     120 ml
  • Vīnogas bez sēklām
     200 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

 Uzkarsējiet lielu katlu ar eļļu, apcepiet truša gaļas gabaliņus uz mazas uguns apmēram 10 minūtes.

Pievienojiet kubiņos sagrieztu sīpolu, rīvētu burkānu, ķiploku, sasmalcinātu salviju, sasmalcinātus kāpostus. 

Pievienot sāli un piparus.

Pamaisiet un cepiet apmēram 10 minūtes.

Pievienojiet sulu, ūdeni, lai tas pārklātu produktus, uzlieciet katlam vāku un sautējiet truša gaļu apmēram 30–35 minūtes. 

Sautējumam pievienojiet vīnogas.

Maisiet un vāriet apmēram 10 minūtes ar pusatvērtu vāku, lai iztvaikotu nedaudz ūdens.

 

Padoms. Sautējumam varat pievienot 1 ēdamkaroti medus. Medus izcels sautējuma garšu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!