Sastāvdaļas
Mīkla
-
Silts tumšais alus300 ml
-
Sausais raugs4 g
-
Sāls4 g
-
Brūnais cukurs4 g
-
Augstākā labuma kviešu milti500 g
Pica
-
Olīveļļa120 ml
-
Ķiploki3 daiva (-s)
-
Timiāna lapiņas2 zariņi
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Rīvēts puscietais siers120 g
-
Rīvēts cietais siers100 g
-
Čorizo desas šķēlītes100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Tumšā alus picas mīkla
Nedaudz pasildi alu, lai tas ir vismaz 36 grādus silts, pievieno raugu, sāli un cukuru.
Iemīci miltus un izveido mīklas piku.
Mīklu liec lielā traukā un pārsedz ar pārtikas plēvi, novieto siltā vietā uz pusotru stundu.
Izmīci mīklu, uzkaisi uz galda milltus un sadali mīklu četrās vai vairākās picas bumbās.
Atstāj tās turpat uz galda un apsedz ar pārtikas plēvi, lai rūgst vēl vismaz 30 minūtes.
Gatavo picas.
Blenderī samal ķiploku ar sāli, olīveļļu un timiāna lapām.
Izrullē mīklu un klāj uz tās daļu ķiploka eļļas, pārkaisi ar divu veidu sieru un pievieno čorizo šķēles.
Pica jācep līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī krāsns apakšējā restes plauktā.
Cepšanās ilgums atkarīgs no picas lieluma, bet tās būs vidēji 10–14 minūtes.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.