Tumšā alus picas mīkla

  • Gatavošana 2h 30min
  • Vidēji grūti
Tumšā alus picas mīkla
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Silts tumšais alus
     300 ml
  • Sausais raugs
     4 g
  • Sāls
     4 g
  • Brūnais cukurs
     4 g
  • Augstākā labuma kviešu milti
     500 g

Pica

  • Olīveļļa
     120 ml
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Timiāna lapiņas
      2 zariņi
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Rīvēts puscietais siers
     120 g
  • Rīvēts cietais siers
     100 g
  • Čorizo desas šķēlītes
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tumšā alus picas mīkla

Nedaudz pasildi alu, lai tas ir vismaz 36 grādus silts, pievieno raugu, sāli un cukuru.
Iemīci miltus un izveido mīklas piku.
Mīklu liec lielā traukā un pārsedz ar pārtikas plēvi, novieto siltā vietā uz pusotru stundu.
Izmīci mīklu, uzkaisi uz galda milltus un sadali mīklu četrās vai vairākās picas bumbās.
Atstāj tās turpat uz galda un apsedz ar pārtikas plēvi, lai rūgst vēl vismaz 30 minūtes.
Gatavo picas.
Blenderī samal ķiploku ar sāli, olīveļļu un timiāna lapām.
Izrullē mīklu un klāj uz tās daļu ķiploka eļļas, pārkaisi ar divu veidu sieru un pievieno čorizo šķēles.
Pica jācep līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī krāsns apakšējā restes plauktā.
Cepšanās ilgums atkarīgs no picas lieluma, bet tās būs vidēji 10–14 minūtes.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti