Turku zirņu sautējums ar rīsiem

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Turku zirņu sautējums ar rīsiem

Sastāvdaļas

Sautējums

  • Rīsi (vai citi putraimi)
     500 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Turku zirņi
     380 g
  • Kokosriekstu piens
     400 ml
  • Tomāti
     4 gab.

Garšvielas un piedevas

  • Eļļa
     1 ēdamk.
  • Karijs
     1 ēdamk.
  • Kumīns
     1 tējk.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Kukurūzas ciete
     0.5 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardo veģetāro turku zirņu sautējumu pagatavot ir ļoti viegli. Tumīgs un barojošs sautējums ar karija un kokosriekstu piena garšu. Sautējums ātri vien kļūs iecienīts gan mazo, gan lielo viesu vidū.

Rīsus novāri, sekojot norādēm uz iepakojuma.

Sīpolus nomizo un sagriez rupjos gabaliņos. Liec katlā vai kastrolī un apcep eļļā ar kariju, kumīnu un saspiestiem ķiplokiem. Turku zirņus ielej caurdurī, noskalo aukstā ūdenī un notecini. Liec katlā kopā ar kokosriekstu pienu un uzvāri. Kukurūzas cieti izmaisi nelielā ūdens daudzumā un ielej katlā. Uzvāri.

Tomātus sagriez gabalos. Liec klāt sautējumam vai pasniedz atsevišķi. Pievieno sāli un piparus.

Sautējumu pasniedz ar rīsiem.

Saistītās receptes

Suši kūka

3h • Vidēji grūti

Koši zeltains zivju sautējums

45min • Vidēji grūti

Pupiņu čili

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes