Turku zirņu un kāpostu pankūkas ar brūkleņu un ābolu salātiem.

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Turku zirņu un kāpostu pankūkas ar brūkleņu un ābolu salātiem.

Sastāvdaļas

Pankūkas

  • Vārīti turku zirņi
     380 g
  • Kviešu milti
     250 g
  • Olas
     3 gab.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Piens
     600 ml
  • Kāpostu rīsi
     250 g
  • Sviests
     3 ēdamk.

Salāti

  • Sarkans ābols
     1 gab.
  • Nevārīts brūkleņu džems
     100 g

Bekons

  • Bekons
     200 g
  • Rapšu eļļa
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Iespējams, pasaulē veselīgākās pankūkas! Mīklu gatavo no turku zirņu biezeņa un kāpostu rīsiem, pievienojot klasiskās sastāvdaļas: pienu, miltus, olas un sāli. Pasniedz ar salātiem, kas pagatavoti no kubiņos sagriezta ābola un brūklenēm. Lai labi garšo!
Pankūkas: Turku zirņus liek sietiņā, rūpīgi noskalo aukstā ūdenī un notecina.
Bļodā ar dakšiņu saspaida turku zirņus un sakuļ kopā ar miltiem, olām, sāli un pusi no piena. Turpina kult, lēnām pievienojot atlikušo pienu. Pievieno kāpostu rīsus.
Salāti: Ābolam izņem serdi un sagriež to centimetru lielos kubiņos. Sajauc ar brūklenēm.
Bekons: Bekonu apcep eļļā uz karstas pannas un uzliek uz virtuves dvieļa, lai notek.
Pankūkas: Pankūkas vairākās kārtās cep sviestā uz pannas.
Pasniedz ar brūkleņu un ābolu salātiem un bekonu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes