Ungāru gulašzupa

  • Gatavošana 2h 20min
  • Viegli
Ungāru gulašzupa
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Liellopa šķiņķis
     300 g
  • Sīpols
     2 gabali
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Liellopa buljons
     2 L
  • Čili pipari
      1 gab.
  • Burkāni
     2 gabali
  • Sarkanā paprika
     4 gabali
  • Kartupeļi
     2 gabali
  • Paprikas pulveris
     4 Ēdamkarote
  • Tomātu pasta
     3 Ēdamkarote
  • Sarkanvīns
     200 ml
  • Ķimenes
     1 sauja (-s)
  • Pipari
     1 Ēdamkarote
  • Eļļa cepšanai
     100 ml
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sīpolus sagriez plānos salmiņos, ķiploku smalki uzkapā.

Katlā uzsildi eļļu, tur liec iekšā lielos gabalos sagrieztu šķinķi un to nofritē.

Pēc tam pievieno sīpolus, papriku, tomātu pastu, ķimenes, piparus un vēl apcep. Kartupeļus nomizo un sagriez kubiņos, tos liec katlā.

Burkānus nomizo un griez pusripās (mēnestiņos) un papriku griez salmiņos.

Katlā pievieno arī burkānus un papriku.

Pievieno klāt čili piparu un sarkanvīnu – ļauj 10 minūtes pavārīties.

Tad pievieno buljonu un atstāj uz vidējas uguns vārīties līdz viss mīksts – 60 līdz 90 minūtes.

Kad viss gatavs, tad pievieno vēl sāli pēc garšas.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa zupa ar sarkanvīnu

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti