Vafeļu mīklas drumstalas ar krējuma mērci

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Vafeļu mīklas drumstalas ar krējuma mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Baltais cukurs
     50 g
  • Ola
     1 gab.
  • Piens
     50 ml
  • Kviešu milti
     110 g
  • Soda
     0.5 tējk.
  • Eļļa
      fritēšanai

Mērce

  • Skābais krējums
     100 g
  • Cukurs
     1 ēdamk.

Pasniegšanai

  • Dažādas svaigas ogas
     400 g
  • Svaigas bazilika lapas
     1 sauja (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc visas mīklas sastāvdaļas.

Mīklai jābūt nedaudz plūstošai (kā skābajam krējumam), lai tā iztek caur caurduri, bet ne strauji.

Sakarsē eļļu 180 grādus karstu. 

Virs eļļas liec caurduri un pildi iekšā mīklu, un ar karoti spied cauri caurumiņiem, lai cauri krīt mīklas lāsītes. 

Tās būs gatavas un zeltaini brūnas jau pāris sekunžu laikā. 

Sajauc mērci. 

Pasniedz visu kopā, pārberot ar ogām un baziliku.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli