Vegāniskās bumbiņas ar parmezāna mērci un smailajiem kāpostiem
-
Gatavošana 45min
-
Vidēji grūti

Sastāvdaļas
Kāposti
-
Smailie kāposti600 g
-
Sviests2 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Vegāniskās bumbiņas
-
Veidojama vegāniskā maltā gaļa600 g
-
Melnie piparipēc garšas
-
Apceptu šalotes sīpolu buljons vai dārzeņu buljons2 ēdamk.
-
Saulē kaltētu tomātu krēms2 ēdamk.
-
Kukurūzas eļļa1 ēdamk.
Piedevas
-
Spageti500 g
Parmezāna mērce
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploki1 daiva (-s)
-
Apceptu šalotes sīpolu vai dārzeņu buljons1 ēdamk.
-
Ūdens250 ml
-
Saldais krējums100 ml
-
Kukurūzas ciete2 tējk.
-
Rīvēts parmezāns200 g
Dekors
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Atkausē malto gaļu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
Kāpostu nomizo un sagriez 8 šķēlēs. Liec šķēles uz cepešpannas. Izkausē sviestu un apsmērē ar to. Pievieno sāli un piparus.
Cep cepeškrāsns vidū aptuveni 30 minūtes.
Vegāniskās bumbiņas: Sajauc malto gaļu ar melnajiem pipariem, buljonu un saulē kaltēto tomātu krēmu.
Izrullē gaļu bumbiņās un apcep tās pusē eļļas uz pannas apmēram 5 minūtes.
Novāri spageti, sekojot norādēm uz iepakojuma.
Parmezāna mērce: Sīpolu un ķiploku nomizo un sagriez šķēlītēs, apcep atlikušajā eļļā. Pievieno buljonu, ūdeni un krējumu. Vāri aptuveni 5 minūtes. Sajauc kukurūzas cieti ar nedaudz ūdens un pievieno mērcei.
Uz smalkas rīves sarīvē parmezāna sieru. Pievieno mērcei sieru un ar rokas blenderi sajauc līdz viendabīgai masai. Pievieno piparus pēc garšas.
Rupji sasmalcini pētersīļus.
Pasniedz vegāniskās bumbiņas ar ceptiem smailajiem kāpostiem, parmezāna mērci un spageti. Pārkaisi ar pētersīļiem.