Veģetārā lazanja

  • Gatavošana 2h 10min
  • Vidēji grūti
Veģetārā lazanja
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Lazanja

  • Lazanjas plāksnes
      9 gab.
  • Cukīni
     2 gabali
  • Baklažāns
     1 gab.
  • Sarkanās paprikas
     3 gab.
  • Olīveļļa
      apcepšanai
  • Bazilika pesto
     2 ēdamk.
  • Balzamiko etiķis
     2 ēdamk.
  • Tomātu mērce Selection by Rimi
     400 ml
  • Rīvēts siers Mozzarella
     300 g
  • Rīvēts siers Grana Padano
     100 g

Bešamela mērce

  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Kviešu milti
     1.5 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Maltas Itāļu garšvielas
     1 tējk.
  • Silts piens
     400 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Pārgriez paprikas uz pusēm un apslacini ar olīveļļu. Liec traukā un cep 25 minūtes. Apklāj paprikas ar foliju un ļauj atdzist. Notīri paprikām mizu un izņem sēklas.
Paralēli pagatavo Bešamela mērci. Katlā izkausē sviestu ar eļļu, pievieno sāli, garšvielas un miltus. Maisot plaucē miltus 1 minūti, pielej siltu pienu un savāri biezā mērcē.
Sagriez baklažānu un cukīni šķēlītēs un apcep no abām pusēm uz pannas olīveļļā.
Apceptos dārzeņus un papriku liec bļodā, pievieno pesto un balzamiko etiķi, iemarinē.
Kārto lazanju. Pirmo lej nedaudz Bešamela mērces, tad liec lazanjas plāksnes, tomātu mērci, marinētos dārzeņus, Bešamela mērci un sieru.
Kārto vairākas kārtas. Virskārtā liec Bešamela mērci, cukīni un sieru.
Apklāj ar foliju vai vāku un cep 170 grādos 1 h. Noņem vāku un cep vēl 15 minūtes 190 grādos, lai lazanjas virskārta kļūst kraukšķīga.

Līdzīgas receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Lieldienu cālis

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažāni itāļu gaumē

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes