Vieglā pankūku kūka

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Cr​êp​es

  • Milti
     280 g
  • Sviests
     85 g
  • Piens
     710 ml
  • Olas
     6 gab.
  • Cukurs
     85 g
  • Sāls
      šķipsniņa

Ogu sīrups

  • Ogas
     400 g
  • Cukurs
     150 g
  • Ūdens
     250 ml
  • Citrona sula
     60 ml
  • Citrona miziņa
     1 gab.

Putukrējums

  • Saldais krējums
     720 ml
  • Cukurs
     3 ĒK

Dekorācijas

  • Svaigas ogas
      dekorēšanai

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo ogu sīrupu, saliekot visas sastāvdaļas ūdens peldē. Nokāš caur sietiņu un atdzesē ledusskapī.

 Bļodā liek miltus, cukuru un sāli. Kārtīgi samaisa visas sastāvdaļas, tad pievieno olas un maisa ar putojamo slotiņu. Pamazām pievieno sviestu (kausētu) un pienu, kārtīgi putojot.

Uzsilda pankūku pannu vai pannu, kuru apsmērē ar olīveļļu, lai nelīp. Lej mīklu ļoti tievā slānī. Cep no abām pusēm līdz viegli zeltainas. Pavisam sacep 20 - 25 pankūkas.

Puto saldo krējumu ar ¾ no ogu sīrupa un cukuru, līdz sanāk putukrējumus. Tam klāt iemaisa atlikušo ¼ no ogu sīrupa.

Veido kūku, sākumā liekot pankūku, tad smērējot putukrējumu vienlīdzīgi pāri visai pankūkai, tad atkal liek pankūku. Un tā atkārto, līdz pēdējai pankūkai. 

Virsējo kārtu dekorē ar putukrējumu un ogām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.