Vieglā pankūku kūka

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Cr​êp​es

  • Milti
     280 g
  • Sviests
     85 g
  • Piens
     710 ml
  • Olas
     6 gab.
  • Cukurs
     85 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Ogu sīrups

  • Ogas
     400 g
  • Cukurs
     150 g
  • Ūdens
     250 ml
  • Citrona sula
     60 ml
  • Citrona miziņa
     1 gab.

Putukrējums

  • Saldais krējums
     720 ml
  • Cukurs
     3 Ēdamkarote

Dekors

  • Svaigas ogas
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo ogu sīrupu, saliekot visas sastāvdaļas ūdens peldē. Nokāš caur sietiņu un atdzesē ledusskapī.

 Bļodā liek miltus, cukuru un sāli. Kārtīgi samaisa visas sastāvdaļas, tad pievieno olas un maisa ar putojamo slotiņu. Pamazām pievieno sviestu (kausētu) un pienu, kārtīgi putojot.

Uzsilda pankūku pannu vai pannu, kuru apsmērē ar olīveļļu, lai nelīp. Lej mīklu ļoti tievā slānī. Cep no abām pusēm līdz viegli zeltainas. Pavisam sacep 20 - 25 pankūkas.

Puto saldo krējumu ar ¾ no ogu sīrupa un cukuru, līdz sanāk putukrējumus. Tam klāt iemaisa atlikušo ¼ no ogu sīrupa.

Veido kūku, sākumā liekot pankūku, tad smērējot putukrējumu vienlīdzīgi pāri visai pankūkai, tad atkal liek pankūku. Un tā atkārto, līdz pēdējai pankūkai. 

Virsējo kārtu dekorē ar putukrējumu un ogām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes