Vieglā pankūku kūka

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Cr​êp​es

  • Milti
     280 g
  • Sviests
     85 g
  • Piens
     710 ml
  • Olas
     6 gab.
  • Cukurs
     85 g
  • Sāls
     1 Šķipsniņa

Ogu sīrups

  • Ogas
     400 g
  • Cukurs
     150 g
  • Ūdens
     250 ml
  • Citrona sula
     60 ml
  • Citrona miziņa
     1 gab.

Putukrējums

  • Saldais krējums
     720 ml
  • Cukurs
     3 Ēdamkarote

Dekors

  • Svaigas ogas
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo ogu sīrupu, saliekot visas sastāvdaļas ūdens peldē. Nokāš caur sietiņu un atdzesē ledusskapī.

 Bļodā liek miltus, cukuru un sāli. Kārtīgi samaisa visas sastāvdaļas, tad pievieno olas un maisa ar putojamo slotiņu. Pamazām pievieno sviestu (kausētu) un pienu, kārtīgi putojot.

Uzsilda pankūku pannu vai pannu, kuru apsmērē ar olīveļļu, lai nelīp. Lej mīklu ļoti tievā slānī. Cep no abām pusēm līdz viegli zeltainas. Pavisam sacep 20 - 25 pankūkas.

Puto saldo krējumu ar ¾ no ogu sīrupa un cukuru, līdz sanāk putukrējumus. Tam klāt iemaisa atlikušo ¼ no ogu sīrupa.

Veido kūku, sākumā liekot pankūku, tad smērējot putukrējumu vienlīdzīgi pāri visai pankūkai, tad atkal liek pankūku. Un tā atkārto, līdz pēdējai pankūkai. 

Virsējo kārtu dekorē ar putukrējumu un ogām.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Pildītās spinātu pankūkas

25min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti