Viegli sālītas foreļmaizītes

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Viegli sālītas foreļmaizītes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Rudzu maize Turaidas
      pēc garšas
  • Svaigs gurķis
      pēc garšas
  • Viegli sālīta forele
      pēc garšas
  • Dilles
      dekoram
  • Sāls
      pēc garšas
  • Cukurs
      pēc garšas

Avokado krēms

  • Avokado
     1 gabali
  • Turku zirņi
     1 ēdamk.
  • Sezama sēklu eļļa
     1 ēdamk.
  • Grauzdēts sezams
     1 ēdamk.
  • Laima sula
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis, uzņemot kustības Labākai dzīvei pirmās pēcpusdienas viesus jaunajā Rimi Virtuvē, izvēlējās daudzveidīgus Labākai dzīvei produktus un piedāvāja konceptam atbilstošas receptes. 

Lai iesālītu foreles fileju, nepieciešams tikai sāls un cukurs, tāpēc šī ir jūsu iespēja pašiem atrast savu vislabāko recepti salduma un sāls balansam.

Kad zivs iesālīta, atstāj to uz nakti ledusskapī, no rīta noskalo lieko sāli un sagriež fileju. 

Pagatavo avokado krēmu, savienojot visas sastāvdaļas un samaļot krēmā.

Sagriež gurķi plānās ripiņās. 

Kārto maizītes ar krēmu, foreli un gurķi, virspusē uzliekot dilli.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes