Viegli sālīti gurķi ar dillēm

  • Gatavošana 12h
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Dārza gurķi
     800 g
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Ķiploka daiviņas
     2 gab.
  • Gāzēts ūdens
     800 ml
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
     4 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mazsālīti gurķi - svaigs, kraukšķīgs un aromātisks gardums vasaras maltītēm.

Gurķus noskalo, pārgriez uz pusēm un nogriez galus. Pēc tam cieši saliec burkā vienu pie otra, pa starpām liekot dilles un ķiplokus.

Pārlej ar gāzētu ūdeni, lai tas pilnībā nosedz gurķus, pievieno cukuru un sāli.

Burku aizver un atstāj siltā vietā uz 12 līdz 36 stundām sālīties.

Kad fermentēšanās process pabeigts, burku pārvieto uz ledusskapi. Sālījumam var pievienot arī čili, krustnagliņas, baziliku, sīpollokus un citas interesantas garšu notis.

Šādi viegli sālīti gurķi ir lieliska piedeva grilētai gaļai.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kartupeļi ar salviju

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sieru uzkodu plate

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Picas ķirbīši

45min • Viegli