Vīģu trifeles

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Žāvētas vīģes
     200 g
  • Tumšā šokolāde
     150 g
  • Medus
     40 g
  • Mandeles
     50 g
  • Pistācijas
     50 g
  • Konjaks
     1 ĒK
  • Kanēlis
     1 TK
  • Kakao pulveris
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Recepte radās vienkārši, meklējot un savienojot savstarpēji saderīgas garšas. Sastāvā nav vielu, kas ātri bojājas, un konjaks zināmā mērā darbojas kā konservants, tāpēc trifeles var arī kādu laiciņu uzglabāt.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un piestā vai blenderī sasmalcina mandeles un pistācijas. Vīģes, ja nepieciešams, noskalo, nosusina un ar blenderi samaļ putrā. Vīģēm pārlej konjaku, pieber sasmalcinātos riekstus, pievieno arī kanēli, medu un izkausēto šokolādi. Visu sajauc un atdzesē. Kad vīģu masa padzisusi, veido glītas bumbiņas, apviļā tās kakao pulverī, un vīģu trifeles ir gatavas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!