Vista ar dzērvenēm

  • Gatavošana 1h 15min
  • Viegli
Vista ar dzērvenēm
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Cāļu šķiņķi
     500 g
  • Ķirbis cepšanai
     600 g
  • Ķiploks
     3 gabali
  • Briseles kāposti
     300 g
  • Rozmarīns
      4 kātiņi
  • Lielogu dzērvenes
     80 g
  • Demerara brūnais cukurs
     2 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

 

Sakarsē pannā eļļu un apcep šķiņķīšus no ādas puses. 

Izcel ārā, noliekot kādā traukā, un pannā saliec ķirbjus (nelielos gabalos ar visu mizu), kāpostus (sagrieztus uz pusēm), ķiplokus (sadalītus pa daiviņām un saspiestus), pusi rozmarīna lapiņu, sāli, piparus un samaisi. 

Uzliec pa virsu vistas gabalus, tad pārējās rozmarīna lapiņas, uzber dzērvenes, cukuru, piparus un vēl nedaudz sāli, vairāk uz vistas gabaliem. 

Cep 35-40 minūtes, kamēr viss gatavs. 

Pasniedz karstu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti

Wok ar dārzeņiem un vistu

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīts kāposts

2h • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti