Sastāvdaļas
-
Bio cāļa maltā gaļa600 g
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Baltmaize (izmērcēta pienā)100 g
-
Vistas ola2 gab.
-
Saldētas vai svaigas sēnes400 g
-
Sviests50 g
-
Saldais krējums200 ml
-
Sāls, piparipēc garšas
-
Kartupeļi, marinēti gurķipiedevās, pēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nogaršo īsteno Latvijas garšu, pagatavojot vistas frikadeles krēmīgā sēņu mērcē un pasniedzot šo maltīti ar vārītiem kartupeļiem un marinētiem gurķiem!
Bļodā sajauc malto gaļu, smalki sakapātu sīpolu, ķiplokus, izmērcētu baltmaizi ar pienu, olas, sāli, piparus un citas garšvielas pēc izvēles.
No sagatavotās masas izveido frikadeles aptuveni 3-4 cm diametrā.
Lielā katlā uzvāri ūdeni ar ēdamkaroti sāls. Pievieno frikadeles un vāri 10 minūtes.
Kamēr frikadeles vārās, pannā sviestā apcep sēnes.
No katla ar frikadelēm nosmel lielāko daļu buljona, atstājot aptuveni 100 ml. Katlā pievieno apceptās sēnes un saldo krējumu.
Pasniedz frikadeles ar kartupeļiem vai kartupeļu biezeni, pārkaisot ar svaigām dillēm. Piedevās pasniedz marinētus gurķus.